Hlavní obsah

Olympijský hrdina těžké váhy Steiner nebude vzpírat na MS

Německý olympijský vítěz ve vzpírání Matthias Steiner nebude kvůli tréninkovému manku startovat na mistrovství světa. O cenné kovy se bude bojovat od příštího týdne v korejském Goyang City a Steiner tam chtěl potvrdit pozici nejsilnějšího muže v nejtěžší hmotnostní kategorii nad 105 kg, kterou si vydobyl vloni v Pekingu. Zlato z MS mu ve sbírce dosud chybí.

Článek

Sedmadvacetiletý Steiner odřekl start kvůli nedostatečné připravenosti v důsledku operace třísla z počátku roku. Ve srovnání s obdobím před olympiádou přišel o tři měsíce přípravy. "Shodli jsme se s trenérem, že to tak bude lepší. Už se soustředím na mistrovství světa v příštím roce," řekl německým médiím.

Rodák z Vídně získal v Pekingu první vzpěračskou medaili na OH pro Německo od roku 1992 a vysloužil si za to i titul Sportovec roku. Olympijskou soutěž vyhrál nedlouho po zisku německého občanství osobním rekordem 461 kilogramů. Svět pak obletěly fotografie ze slavnostního vyhlášení, při němž plačící Steiner držel snímek své ženy, která o rok dříve tragicky zahynula při autonehodě.

Reklama