Hlavní obsah

Verner chce prohnat Lysacka a postoupit do finále Grand Prix

PRAHA

Prohnat úřadujícího světového šampióna Evana Lysacka, podat kvalitní výkon a zajistit si postup do finále Grand Prix. S těmito cíli dnes odletěl do Spojených států amerických krasobruslař Tomáš Verner. Třiadvacetiletý český reprezentant se na Americké brusli v Lake Placid bude zároveň snažit navázat na druhé místo z Paříže, kde do seriálu Grand Prix skončil.

Foto: Sport Invest

Tomáš Verner

Článek

"Chci podat dobrý výkon jako v Paříži. Nejde o to, abych vyhrál, ale o to, abych zajel obě jízdy jako ve Francie. Aby se o mě rozhodčí bavili," řekl Verner ČTK.

Umístit se v čele konečného pořadí však potřebuje také, aby v prosinci nechyběl ve finále GP v Japonsku. "Do finále chci. K tomu potřebuji minimálně třetí místo. Nedá se to moc spočítat. Melou se tam závodníci, kteří jednou zajedou a jednou ne. Body se hodně rozházely," uvedl člen BK České Budějovice.

Evropský šampión z roku 2008 a čtvrtý muž z loňského mistrovství světa si pro nadcházející víkend stanovil i jeden osobní cíl. "Rád bych prohnal Lysacka. Už byl v sezoně jednou poražen, bruslařem, který porazil i mě. Mám na něj trošku zálusk, ale uvidí se až tam," přiznal Verner. Jeho i Lysacka porazil Japonec Nobunari Oda.

Svěřenec trenérů Vlasty Kopřivové a Michaela Hutha absolvoval v rámci přípravy na Americkou brusli závod ve Štýrském Hradci, jež sice vyhrál, ale nepředvedl zrovna oslnivý výkon. "Test v Rakousku neproběhl podle představ. Dělal jsem tam chyby, které jsem nedělal v Paříži. Na druhou stranu jsem se vyvaroval těch, které jsem v Paříži udělal. Hlavně při piruetách," uvedl Verner.

Česká medailová naděje pro olympiádu ve Vancouveru však z výsledku rakouského závodu nedělá velké závěry. "Podmínky nebyly nejlepší, jelo se hodně brzy. Přesto, že se nedařilo, nasbíral jsem přes 200 bodů a účel to splnilo. Vrátil jsem se nohama na zem a po návratu věděl, na čem mám pracovat," uzavřel Verner.

Reklama