Hlavní obsah

Sáblíková bude v zemi tulipánů a větrných mlýnů útočit na další vítězství

PRAHA

Martina Sáblíková opět vyráží do boje. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se přesunula do nizozemského Heerenveenu, kde se o víkendu pojede druhý závod Světového poháru. "Bude to tady hodně těžké, soupeřky mi budou chtít porážku z Berlína oplatit," řekla Sport.cz a Právu Martina Sáblíková před pátečním startem na trati tři kilometry.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se raduje z vítězství ve Světovém poháru v Berlíně.

Článek

Vstup do olympijské sezóny vyšel Martině Sáblíkové na jedničku s hvězdičkou. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka v Berlíně převálcovala všechny své soupeřky na trati tři kilometry a výborně si vedla i v závodě na 1500 metrů, v němž nakonec obsadila druhou příčku.

Nyní už má však několikanásobná mistryně světa myšlenky na druhý závod Světového poháru, který se od pátku do neděle uskuteční v nizozemském Heerenveenu. " Vstup do Světového poháru se mi vydařil. V Heerenveenu to bude ale hodně těžké. O co nejlepší výsledek se budou pokoušet nejen domácí závodnice, ale porážku mi budou chtít oplatit i Němky a Kanaďanky. Pojedu přesně to, co mi řekne trenér,“ řekla v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu Martina Sáblíková.

Světová rekordmanka bude opět bojovat na tratích tři kilometry a tisíc pět set metrů. A v neděli se navíc představí v závodě družstev. Kromě ní se v Heerenveenu pokusí přidat další body do SP i sedmnáctiletá Karolína Erbanová, která pojede 1500 metrů, družstva a možná i kilometr. Třetí členka Andrea Jirků se kvůli bolavým kolenům zúčastní pouze závodu družstev.

České barvy by měli hájit i muži. "Milan Sáblík pojede v pátek patnáctistovku. Dále zvažuji, že se na pěti kilometrech objeví Zdeněk Haselberger. Oba dva pak spolu s Pavlem Kulmou pojedou ještě v neděli závod družstev," prozradil trenér Petr Novák.

Reklama