Hlavní obsah

Hroši Brno a Eagles Praha se perou o poslední místo v semifinále

Praha

Ani po dalším hracím víkendu není známo definitivní složení semifinálových dvojic letošního ročníku baseballové extraligy. Jistými postupujícími jsou Draci Brno, Kotlářka Praha a Arrows Ostrava. O poslední volné místo se perou Hroši Brno a Eagles Praha.

Foto: baseball.cz

Hroši Brno zdolali v derby Draky.

Článek

Ani po víkendové porci sedmi utkání není rozhodnuto o posledním, čtvrtém účastníkovi semifinále. Eagles Praha i Horši Brno totiž své duely vyhráli, a tak se bude rozhodovat až v úterý při dohrávce Hrochů s Draky. Pokud Hroši zvítězí, jdou do bojů o medaile oni, pokud prohrají, budou své loňské stříbro obhajovat Eagles.

Vicemistři dokázali pod tlakem dvakrát porazit úřadující mistry Arrows. Nedělní domácí utkání rozhodli ve svůj prospěch v druhé půlce, kdy se dokázali více bodově prosadit. Kromě odpalů jim k tomu pomohla také ne příliš pevná obrana hostů. Martin Grundmann naopak držel obávané útočníky Arrows zkrátka a během sedmi směn jim dovolil pouze jeden dobrý odpal. Vedení už dokázal domácí tým udržet, vyhrál 7:4, a musel pak čekat na výsledek zápasu mezi Hrochy a Draky. Arrows skončí v TOP6 na 3. místě.

„K jistotě postupu do semifinále jsme potřebovali získat minimálně jedno vítězství, což se nám v pátek podařilo. Chtěli jsme pak ještě zabojovat o výhodu domácího prostředí pro play off, ale už byla znát únava z dlouhé sezony. I když se nám podařilo končit zápas tlakem na pálce, jsme rádi, že je teď před námi pauza, ve které bude čas doléčit zranění a trochu si odpočinout," okomentoval sérii Aleš Navrátil.

Soupeřem Arrows v semifinále bude Kotlářka Praha. Proměnila i třetí utkání s Tempem ve vítězství, tentokrát 16:7. Nedělní duel měl úplně opačný průběh než dva sobotní. Kotlářka se na Markétě, tentokrát v roli hostů, ujala vedení 7:0 po první směně. Startérovi Tempa, Adamu Vrubelovi, zápas vůbec nevyšel a musel být střídán ještě v prvním inningu. Kotlářka se pak dostala do rozdílového vedení 10:0, ale střídání na kopci dostalo jejího soupeře zpět do hry, skóre bylo najednou 10:6. Závěr už si ale Kotlářka pohlídala, což si pochvaluje její trenér Scott Mulhearn, který dal příležitost také několika mladíkům z lavičky. „Zajímavý zápas, začali jsme sedmi doběhy v první směně. V další části jsme ale byli pasivní. Naštěstí jsme se do zápasu dokázali vrátit." Pro Tempo sezona skončila, v tabulce obsadí konečnou 6. příčku.

Hroši měli před utkáním s Draky nůž na krku. Porážka by pro ně znamenala konec sezony. Oba startující nadhazovači John Hussey i Filip Čapka byli až do 6. směně dominantní a nepřipustili ani jeden doběh. Na jednobodové vedení domácích hosté vzápětí odpověděli rovněž jedním bodem, a tak zápas došel až do nastavení. V něm nakonec místo tvrdých odpalů rozhodovaly chyby pole. První přinesla bod Drakům, další dvě v dohrávce 10. směny pak dva body a vítězství 3:2 Hrochům. „Výborný, těsný zápas, ve kterém se bojovalo na obou stranách. Nakonec měli Hroši více štěstí, v závěru zatlačili a vyhráli. V úterý se o výhru porveme znovu," hodnotí nadhazovač Draků Filip Čapka. Draci si postup do play off zajistili již dříve, jejich soupeřem pak budou buď právě Hroši, nebo Eagles.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Eagles Praha - Arrows Ostrava 7:4
Tempo Praha - Kotlářka Praha 7:16
Hroši Brno - Draci Brno 3:2
Tabulka:
1.Draci Brno1311284,6
2.Kotlářka Praha149564,3
3.Arrows Ostrava157846,7
4.Hroši Brno146842,9
5.Eagles Praha156940,0
6.Tempo Praha1541126,7

Reklama

Související témata: