Hlavní obsah

Judo Show Cup nabídne souboj Krpálka s olympijským vítězem

PRAHA

Olympijský vítěz z Pekingu Naidan Tuvšinbajar proti dvojnásobnému juniorskému mistru světa Lukáši Krpálkovi... Tento atraktivní souboj nabídne v pondělí 23. listopadu již pátý ročník Judo Show Cupu. "Je to pro mě velká čest utkat se s olympijským vítězem. Na zápas se už moc těším," přiznal devatenáctiletý Krpálek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Krpálek (vlevo) a olympijský vítěz Naidan Tuvšinbajar

Článek

Již pátý ročník Judo Show Cupu se uskuteční příští pondělí 23. listopadu v pražské sportovní hale Folimanka. Letos proti sobě nastoupí výběr Prahy a Ulánbátaru. Judisté budou mezi sebou bojovat v pěti váhových kategoriích. Největším lákadlem bude souboj olympijského vítěze z Pekingu Naidana Tuvšinbajara s dvojnásobným juniorským mistrem světa Lukášem Krpálkem.

"Díky dobrým vztahům s Mongolskem se nám podařilo zajistit  účast olympijského vítěze. Jsem moc rád, že naše pozvání přijal. Taková osobnost tady ještě nebyla," řekl na středeční tiskové konferenci pořadatel show Petr Jákl.

A na samotný zápas v kategorii nad 90 kg se už těší i oba aktéři. "Je to pro mě velká čest utkat se s olympijským vítězem. Poslední měsíc mám výbornou formu... Tak uvidíme, jak to dopadne. V každém případě se už moc těším," řekl dvojnásobný juniorský mistr světa Lukáš Krpálek.

To Naidan Tuvšinbajar podle svých slov začíná od nuly. Pražský zápas bude jeho první po olympijském triumfu. "Byl jsem na operaci s kolenem. S přípravou jsem začal teprve nedávno. Na pondělní zápas se už moc těším," uvedl Tuvšinbajar.

Peníze půjdou na charitu

V kategorii do 66 kg se představí David Dubský, který na letošní světové univerziádě obsadil třetí příčku. "Naším cílem je vyhrát. Takže i když je to exhibice, půjdeme do zápasů naplno," prohlásil Dubský. Ve váze do 73 kg bude bojovat Jaromír Musil, v kategorii do 81 kg Tomáš Veselý a do 90 kg Michal Horák, vicemistr ČR 2008.

Součástí pondělní show bude i doprovodný program. V něm se představí další bojové sporty jako kendo, tai ji a chybět nebude ani kaskadérská show. "I v letošním roce se v rámci akce uskuteční charita. Vytěžené peníze pak budou rozděleny mezi dva dětské domovy a Jedličkův ústav," prozradil Jákl.

"A těšit se můžeme i na jednu novinku. Do Síně slávy českého juda uvedeme prvního člena. Mohu prozradit, že jím bude bronzový medailista z olympiády v Moskvě 1980, Vladimír Kocman," uzavřel Jákl. Začátek show je v 18 hodin.

Reklama

Související témata: