Hlavní obsah

Vzpírání bude mít na MS v Koreji pět českých zástupců

BOYANG CITY

Pět českých vzpěračů se představí na mistrovství světa v Goyang City v Korejské republice, které se koná od pátku do konce příštího týdne. Chybět nebude jediný český účastník loňských olympijských her v Pekingu Libor Wälzer, který vynechal dubnové mistrovství Evropy v Bukurešti.

Článek

Šance na nejlepší umístění má však zřejmě jediná ženská zástupkyně Lenka Orságová v kategorii do 63 kilogramů. "Mohla by útočit až na pozice okolo šestého místa," řekl generální sekretář Českého svazu vzpírání Zdeněk Eret. Šestá skončila Orságová na ME v Rumunsku, ale výkony ji ve startovní listině řadí až na konec druhé desítky.

Před dvěma roky v Thajsku se Orságová světového šampionátu nezúčastnila. Z finančních důvodů se tehdy na MS vydala jen šestice mužů, která mohla jako družstvo bojovat o místa na olympijských hrách, zatímco Orságová jako jediná žena z tuzemska neměla šanci kvalifikaci pod pěti kruhy ovlivnit. Nakonec ani muži neuspěli a až na divokou kartu startoval v Pekingu Wälzer.

Jako první nastoupí hned na úvod šampionátu v kategorii do 63 kilogramů Petr Slabý, Orságová bude ladit formu na středu. Wälzer se v kategorii do 105 kilogramů představí až na závěr v neděli. V nejtěžší váze nad 105 kilogramů budou bojovat rovněž až příští víkend Jiří Orság a Petr Sobotka. "Orság by se mohl pohybovat někde okolo desátého místa, ostatní níže," odhadl Eret šance českých vzpěračů.

Reklama

Související témata: