Hlavní obsah

Gymnasta Konečný je už po operaci kolenních vazů v domácím léčení

Nejlepší český sportovní gymnasta Martin Konečný je po pondělní operaci kolenních vazů v Brně už v domácím léčení. Pětadvacetiletý reprezentant podstoupil před třemi lety chirurgický zákrok kvůli prasklému zkříženému vazu a loni po olympijských hrách v Pekingu mu lékaři operovali utržený meniskus. Nyní podstoupil další zákrok, který mu koleno zpevnil, aby měl větší jistotu při doskocích.

Článek

Podle předem vypracovaného harmonogramu by měl Konečný stihnout koncem dubna mistrovství Evropy v Birminghamu. "Operace se zdařila, nyní nesmím měsíc nohu zatěžovat. Ale už ji mohu ohýbat. Do konce prosince na mě čeká regenerace a rehabilitace," řekl Konečný, který chce od ledna částečně cvičit.

Trenér českých sportovních gymnastů Jan Caska tvrdí, že plánovaný program by Konečný měl zvládnout. Kouč počítá s tím, že na mistrovství Evropy 2010 bude Konečný startovat ve čtyřech disciplínách. "Měl by cvičit na hrazdě, koni našíř, prostných a buď na bradlech, nebo na kruzích. Podle toho, jak se bude cítit," dodal Caska.

Reklama