Hlavní obsah

Sáblíková je fit a chystá se na první pětku sezóny

PRAHA

Viróza už je pryč, a tak se může rychlobruslařka Martina Sáblíková připravovat na další závod Světového poháru. Tentokrát olympijská naděje dorazila do norského Hamaru, kde se v sobotu poprvé v sezóně představí v závodě na pět kilometrů. "Martina už je opět ve formě," říká před soutěží její trenér Petr Novák.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Třetí díl Světového poháru v rychlobruslení je tu. V norském Hamaru se o víkendu poprvé v sezóně pojede závod na pět kilometrů a na startu nebude chybět ani několikanásobná mistryně světa Martina Sáblíková. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se minulý týden v Heerenveenu potýkala s virózou, i přesto však zabojovala a potřetí v sezóně vystoupala na stupně vítězů, když v závodě na 3 kilometry dojela druhá.

Nyní už je olympijská naděje v pořádku a bude bojovat o další úspěchy. V sobotu se představí na trati pět kilometrů a v neděli pojede 1500 metrů. "V Heerenveenu Martina prodělala chřipku, proto se jí tolik nedařilo. Teď už je ale znovu ve formě," řekl v telefonickém rozhovoru Sport.cz a Právu trenér Petr Novák. "To, co tady předvedla v posledním tréninku před sobotním závodem, je více než slibné. Měla by jet na hranici svého maxima, tedy rekordu," dodal kouč.

Spolu s Martinou Sáblíkovou je v Hamaru také její mladší kolegyně Karolína Erbanová. Sedmnáctiletá rychlobruslařka si v obou předchozích závodech SP vylepšila své osobní maximum na 1500 metrů a v tomto trendu by ráda pokračovala i nadále. "Karolína pojede jen závod na 1500 metrů. Má v něm velkou šanci zajet olympijský limit," uzavřel Novák.

Reklama