Hlavní obsah

Zraněný krasobruslař Joubert má za sebou operaci

PAŘÍŽ

Francouzský krasobruslař Brian Joubert se podrobil operaci zraněné nohy. Mistr světa se kvůli zranění musel odhlásit z finále Grand Prix, díky čemuž se mezi elitní šestici dostal český reprezentant Tomáš Verner. Lékaři Joubertovi spravili poškozené vazy a zákrok se podle nich vydařil. Oznámili to ve čtvrtek zástupci francouzské krasobruslařské federace.

Článek

Pětadvacetiletý Joubert si zranění přivodil při špatném dopadu v tréninku po trojitém lutzu, při kterém si rovněž rozřízl pravou nohu bruslí. Krasobruslař věří, že se dá dohromady pro francouzský šampionát, který se koná 18. až 20. prosince. Jeho start na olympijských hrách by neměl být podle posledních zpráv ohrožen, navíc Joubert chce z Vancouveru zlato. Grand Prix vyhrál v roce 2006, rok před svým titulem mistra světa.

Český krasobruslař Verner byl původně pro finále prvním náhradníkem, protože figuroval v pořadí GP na sedmém místě. Svěřenec trenérů Vlasty Kopřivové a Michaela Hutha tak bude mít šanci vylepšit své čtvrté místo z loňského finále GP. Závod bude v Tokiu 3. až 6. prosince, prvním náhradníkem je nyní další český krasobruslař Michal Březina.

Reklama