Hlavní obsah

Squashista Koukal vyzve světovou jedničku - Francouze Gaultiera

PRAHA

Jedna exhibice střídá druhou. V minulých dnech mohli fanoušci v Praze vidět v akci nejen tenisové legendy jako Stefana Edberga či Matse Wilandera, ale i olympijského vítěze v judu Najdana Tuvšinbajara. A další zajímavou podívanou nabídne páteční odpoledne. Squashista Jan Koukal se utká s prvním hráčem světa Gregorym Gaultierem z Francie.

Foto: Sport Invest

Squashista Jan Koukal

Článek

Další squashová exhibice je tady! Minulý měsíc se v České republice představil Egypťan Wael El Hindi, jeden z nejlepších squashistů na světě. A nyní do Prahy zavítal světový hráč číslo jedna - Francouz Gregory Gaultier. A česká jednička Jan Koukal tak má jedinečnou příležitost oplatit šestadvacetiletému Gaultierovi porážku z finále mistrovství Evropy 2005.

"Gregory se chtěl do Prahy podívat už dlouho, jen jsme museli najít vhodný termín. Nic těžkého to ale nebylo, jsme kamarádi už od juniorů a oba jsme měli o exhibiční utkání velký zájem," líčil Jan Koukal na předzápasové tiskové konferenci. Gregory Gaultier není v Praze poprvé, před čtyřmi lety zde vyhrál mistrovství Evropy, když ve finále porazil právě Koukala.

"Chtěl jsem se do Prahy vrátit, před čtyřmi lety tady byla skvělá atmosféra. Moc rád na ten zápas vzpomínám," řekl Gaultier, který po tehdejším finále musel zamířit do nemocnice. "Rozsekl jsem si o pohár nohu. Naštěstí ale vše proběhlo rychle, udělali mi pár stehů a mohl jsem na turnajový večírek," vzpomínal s úsměvem na tváři.

"Teď chci českým fanouškům ukázat, jak se hraje squash na té nejvyšší úrovni," prohlásil Gaultier. A jeho slova potvrdil i šestadvacetiletý Koukal. "Zatímco zápas s El Hindim byl více o zábavě, utkání s Gregorym bude opravdu o squashi. Řekli jsme si, že budeme hrát seriózněji, abychom ukázali, na jaké úrovni se squash dá hrát. Něco netradičního ale také nabídneme," slíbil desetinásobný mistr České rebubliky.

Exhibice se uskuteční v pátek 27 . listopadu ve Squashparku Cibulka. Začátek je ve čtyři hodiny odpoledne, squashisté si nejdříve zahrají s dětmi a v 17 hodin bude odstartován zápas Jan Koukal vs. Gregory Gaultier.

Reklama

Související témata: