Hlavní obsah

Konečný bude poprvé v kariéře boxovat v Rusku

Premiérový zápas v Rusku čeká 19. prosince profesionálního boxera Lukáše Konečného. Česká jednička se pět dní před Vánoci představí v Jekatěrinburgu, jméno soupeře však ještě nezná. "Boxoval jsem v Litvě nebo v Bělorusku, ale do Ruska pojedu poprvé. Už se na to docela těším," řekl v pátek Konečný ČTK.

Foto: Sport.cz

Český boxer Lukáš Konečný (vpravo) a Jimmy Colas z Francie při zápase o profesionální titul mistra Evropské unie (EBU-EU).

Článek

Menší obavy má pouze z počasí. "Jsem na něj zvědavý. Mělo by tam být dost sněhu a v noci až mínus třicet stupňů. Tak uvidíme," uvedl jednatřicetiletý boxer.

Člena německé stále SES Boxing čeká 44. duel v profesionálním ringu, v němž má zatím bilanci 40 výher a tři porážky. Jméno soupeře by se měl dozvědět každým dnem. "Zatím se hledá. Měl by to ale být někdo relativně dobrý," uvedl Konečný, jenž v průběhu roku přestoupil o váhu výš do střední hmotnostní kategorie (do 72,58 kg).

Konečný zatím naposledy boxoval v červenci v Hannoveru, kde porazil Francouze Christophe Karagoze. Do konce roku jej čekají hned dva duely. Ve středu 30. prosince by se měl představit v Praze. "Doufám, že to dopadne dobře a nevrátím se z Ruska nějak domlácený nebo s roztrženým obočím. Doma jsem už dlouho neboxoval a chtěl by se tu ukázat," řekl Konečný, jenž se v Česku naposledy představil v červenci loňského roku.

Reklama