Hlavní obsah

Judista Krpálek skončil třetí na SP v Suwonu

SUWON

Devatenáctiletý český judista Lukáš Krpálek obsadil třetí místo na turnaji Světového poháru v jihokorejském Suwonu ve váze do 100 kilogramů. Dvojnásobný juniorský světa se tak podruhé v kariéře postavil mezi dospělými na stupně vítězů. Absolutní špička v sobotu na tatami chyběla, protože se chystá na příští víkend na judistický svátek do Tokia, kde bude startovat i Krpálek.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Talentovaný judista Lukáš Krpálek

Článek

Člen USK Praha měl v prvním kole volný los a pak porazil Francouze Frederika Stiegelmanna. V semifinále prohrál na ipon s prvním nasazeným domácím závodníkem Hwangem, ale v boji o bronz si zklamání vynahradil, když jasně zdolal dalšího francouzského reprezentanta Thierryho Fabreho. "Ten mě porazil letos na jaře na Světovém poháru v Budapešti, tak jsem mu to chtěl vrátit a povedlo se. I trenér Lacina byl spokojený," uvedl pro ČTK Krpálek, který je s dalšími reprezentanty v Asii na soustředění.

Další z Čechů Jaromír Musil ve váze do 81 kilogramů obsadil sedmou pozici. Radek Hecl ve váze do 100 kg prohrál hned v prvním kole.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články