Hlavní obsah

Český pokerový rekord: Škampa vyhrál na EPT přes 680 tisíc eur

PRAHA

Doposud největšího úspěchu v pokeru se dočkal český hráč Jan Škampa na Evropské Tour, kterou minulý týden hostila Praha v hotelu Hilton a vyvrcholila v neděli. Škampa tak osbtál v konkurenci 585 soupeřů a odnesl si výhru 682 tisíc eur (asi 17,5 miliónů korun). Triumf českých hráčů podtrhl Martin Kabrhel, jenž ovládl side event, na konto si připsal 100 tisíc eur (asi 2,5 miliónu korun).

Foto: Tomáš Horáček, Sport.cz

Česká hráč Jan Škampa vyhrál Evropskou pokerovou tour v Praze

Článek

Pro pokerové hráče varianty Texas Hold´em není Jan Škampa žádným novým jménem, na listopadové Evropské tour (EPT) v portugalské Vilamouře skončil pražský student na 4. místě (168 000 tisíc eur). Na WSOP (Světová série v pokeru) dosáhl v létě na 12. příčku. "Ale získat takhle velký turnaj na domácí půdě je snem každého hráče," uvedl Škampa po téměř desetihodinovém pokerovém maratónu.

Finálový stůl čítající osm hráčů (dva Švédové, Francouz, Ir, Němec, Ital a Izraelec)začal v neděli po 12 hodině, trofej pro vítěze zvedl Škampa před půlnocí. V závěrečném souboji posledních dvou hráčů Škampa zdolal Izraelce Eyala Avitana v poslední hře turnaje na pár Jacků (J-J) proti Avitanově J-9, na stůl přišly karty K-6-2-8-5 a Škampa si mohl oddechnout. Česká republika tak má prvního vítěze EPT.

Trofej pro vítěze Evropské pokerové tourfoto: Sport.cz/Tomáš Horáček

Turnaj zavítal do Prahy již potřetí. Do šestidenního souboje se zapojilo celkem 26 českých hráčů, v Hotelu Hiltonu hrály i celebrity jako Boris Becker nebo švédský fotbalista Thomas Brolin.

Europen Poker Tour je největší živou pokerovou akcí na starém kontinentu, koná se již pátým rokem. Vstupné do hlavního turnaje činilo v Praze 5250 eur (asi 135 tisíc korun).

Reklama