Hlavní obsah

Kráska Šarapovová tenisem moc nevydělala, přesto je mezi ruskými sportovci nejbohatší

PRAHA

Tenisem si sice Maria Šarapovová letos zase až tak moc nevydělala, přesto dál kraluje žebříčku nejbohatších a nejvíce vydělávajících ruských sportovců. Na její konto totiž přišlo už 24 miliónů dolarů, takže na hlavu porazila jak hvězdného basketbalistu NBA Kirilenka, tak i třeba hokejistu Ovečkina nebo fotbalistu Arsenalu Aršavina.

Článek

Tradiční žebříček pětadvaceti nejvíce vydělávajících ruských sportovců sestavuje rok co rok moskevský časopis Finance. I letos mu kraluje tenisová kráska Maria Šarapovová. Pravda, sportu už moc nedá, takže za uplynulé měsíce vydělala na kurtech jen 900 tisíc dolarů, zato její příjmy za reklamní aktivity jsou přímo pohádkové. Z uzavřených kontraktů zinkasovala 23,1 miliónů dolarů, takže reklamami a sportem vydělala za jediný rok přes 408 miliónů korun.

Maria Šarapovová ve výloze londýnského butiku foto: Reuters/Stefan Wermuth

Na druhé příčce figuruje s uctivým odstupem basketbalista Andrej Kirilenko, který se musí spokojit s tím, co mu vynesou jeho sportovní výkony. V zámořské NBA ovšem v dresu Utahu září, takže smlouva mu garantuje 15,3 miliónu dolarů. Teprve třetí je hokejista ve službách Washingtonu Alexandr Ovečkin (12 miliónů dolarů), čtvrtý pak fotbalový legionář v barvách Arsenalu Andrej Aršavin. Ten v Londýně vydělává ročně jedenáct a čtvrt miliónu dolarů, takže si na žebříčku nejbohatších ruských sportovců polepšil proti loňsku o jedenadvacet míst.

V elitní pětadvacítce mají naprostou převahu hokejisté, kterých figuruje na žebříčku hned šestnáct, zatímco fotbalistů je v něm pět a tenisté tři.

Pět nejbohatších ruských sportovců
1.Maria Šarapovovátenis24 miliónů
2.Andrej Kirilenkobasketbal15,3 mil.
3.Alexander Ovečkinhokej12 mil.
4.Andrej Aršavinfotbal11,25 mil.
5.Jevgenij Malkinhokej6,7 mil.

Reklama

Související témata: