Hlavní obsah

Boxer Konečný: Nenastoupím jedině, když budu rozsekaný jak Sarajevo

PRAHA

Galavečer profesionálního boxu a K1 nabídne ve středu 30. prosince velkolepou podívanou. Po delší době se českému publiku v pražské Lucerně představí Lukáš Konečný, který v kategorii do 72,5 kg bude s Maďarem Attilou Kissem bojovat o titul mezinárodního mistra České republiky. "Už se moc těším. Věřím, že atmosféra v Lucerně bude strhující," prohlásil Konečný.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Boxer Lukáš Konečný

Článek

Zajímavé souboje nabídne ve středu 30. prosince Galavečer profesionálního boxu a K1. Svou účast přislíbila téměř celá česká boxerská špička - Roman Kracík, Luboš Šouda, David Vicena a hlavně Lukáš Konečný. Ten se utká s Maďarem Attilou Kissem o titul mezinárodního mistra České republiky.

"Už se moc těším, protože se po delší době opět představím před domácím publikem," prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci jednatřicetiletý Konečný. "Doufám, že bude vyprodáno a atmosféra v pražské Lucerně bude strhující," dodal majitel dvou bronzových medailí z mistrovství světa, které získal ještě mezi amatéry.

Avšak jedenáct dní před galavečerem, tedy 19. prosince, čeká Lukáše Konečného ještě zápas v Jekatěrinburgu s Bělorusem Sergejem Chomickým. "Samozřejmě, že budu chtít vyhrát. Zároveň si ale dám pozor, aby se mi nic vážného nestalo. Když budu mít nějaké menší zranění, mé vystoupení na galavečeru by nemělo být ohroženo. Když ale budu rozsekaný jak Sarajevo, nenastoupím," vysvětloval Konečný.

Každé odboxované kolo pomůže dětem

"Na regeneraci mi většinou stačí týden. Tentokrát půjdu i na masáž, abych byl na zápas proti Attilovi fit. Chci se doma ukázat a zvítězit," dodal profiboxer, který si tak kvůli váze nemůže dopřát ani cukroví. "Původně jsem chtěl, aby termín posunuli na leden, ale neuspěl jsem. Nebude to jednoduché udržet se před cukrovím."

Celá akce bude zároveň spojena s charitou. Agentura Hera, která galavečer pořádá, se ve spolupráci s pivovarem Ferdinand rozhodla věnovat dětskému domovu Racek tisíc korun za každé odboxované kolo .

Galavečer profesionálního boxu a K1 se uskuteční ve středu 30. prosince od 19 hodin v pražské Lucerně. Vstupenky v ceně 300 korun jsou v předprodeji sítě Ticketpro a Ticketportal.

Reklama