Hlavní obsah

V pražském ringu se utkají gladiátoři z K-1

PRAHA

Nejdrsnější na světě, říkají mnozí. Takový je kolotoč soutěží K-1, kde se v boxerském ringu utkávají jako novodobí gladiátoři borci bez rozdílu vah a stylů s cílem dokázat, že jejich bojové umění je nejlepší. Pěsti, kopance do hlavy, ostré duely, v nichž se neuhýbá, to vše bude k vidění v sobotu 12. prosince v pražské O2 Areně, kde se utkají domácí i zahraniční hvězdy tohoto sportu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

S nápadem na K-1 přišel před šestnácti lety Japonec Kazujoši Iši, ukončil tak neustálé dohady o tom, který plnokontaktní sport má navrch. V rámci K-1 přitom určil strohá a přísná pravidla, aby byla maximálně srozumitelná všem divákům. Ti tak zcela jasně ví, který z bojovníků je ten nejlepší.

Pražský turnaj v O2 Areně patří mezi nejvýznamnější akce tohoto druhy nejen v Evropě, ale i po celém světě. Renomé si vybudoval už před šesti lety, kdy v jeho rámci startoval i vítěz K1 MAX Albert Kraus.

„Na akci K-1 Collision se hala nachystá během noci z pátku na sobotu, kdy technici přestaví plochu pro potřebu zápasů. Bude připraveno pódium, z něhož pak půjdou borci po molu až do středu arény, kde bude umístěn ring,“ uvedl pro Sport.cz mluvčí O2 Areny Jan Tuna s tím, že vše se rozběhne v sobotu v 18:30.

Letos se přitom pražští diváci mohou na hlavní hvězdy Krause, Kyšenka či domácího Kleibla, nebudou chybět ani slovenští bojovníci Moravčík s Mazúrem. Zdravotní problémy bohužel předčasně vyřadily Vondráčka s Kemayou, problémy hlásí také výborný Ignašov, za něj je ovšem připraven naskočit Slowinsky.

Reklama

Související témata: