Hlavní obsah

Marušková měla zbraně zamčené, střílela si i doma

PRAHA

Střelkyně Lenka Marušková má za sebou úspěšný rok. Z evropských šampionátů si přivezla stříbrnou a bronzovou medaili, dokončila Vyšší odbornou školu veřejnoprávní. Na výborné výsledky chce navázat i v nové sezóně. V té bude vrcholem červencové mistrovství světa v Mnichově. A Marušková se připravuje, kde to jen jde. "Trénuji i doma v bytě."

Článek

S uplynulým rokem je Lenka Marušková spokojená. Zpočátku ale tak růžový nebyl. „Na konci minulého roku jsem měla problémy se zády. Do sezóny jsem místo listopadu vstupovala až v lednu. Naštěstí jsem si ale ještě stihla vybojovat místo na únorové mistrovství Evropy, které se uskutečnilo v Praze. Tam jsem nakonec ve vzduchové pistoli vybojovala bronzovou medaili, a tím jsem si zvedla i sebevědomí,“ přiznala čtyřiadvacetiletá střelkyně, která další cenný kov do své sbírky přidala na červencovém mistrovství Evropy v Osijeku.

„Se státním trenérem Břetislavem Putnou a mým manželem, který mi dělá kouče od loňského listopadu, jsme pak ladili formu podle závodů. Zjistila jsem, že mi pomáhá, když mám delší pauzy, které mohu využívat k rehabilitaci a posilování. A opravdu, vyplatilo se. Na letním evropském šampionátu jsem ve sportovní pistoli získala stříbro,“ zavzpomínala na své úspěchy. A dařilo se jí i dál. V září ukončila studium na Vyšší odborné škole veřejnoprávní.

„Po mistrovství jsem zamkla zbraně a věnovala se učení. V den zkoušek jsem byla hodně vyklepaná. Naštěstí tam ale se mnou byl manžel, to mi hodně pomohlo. Školu jsem zdárně dokončila a je ze mě diplomovaná specialistka v oboru Prevence kriminality. Až skončím se střílením, určitě bych se vystudovanému oboru chtěla věnovat, “ prozradila stříbrná medailistka z olympiády v Aténách.

Kromě tréninku stíhá i pečení

<span>Nyní už se Lenka Marušková pilně připravuje na další sezónu, v ní se v létě v Mnichově uskuteční mistrovství světa. „Trénuji také doma v bytě. Mám tam deset metrů, které potřebuji na vzduchovou pistoli,“ vyprávěla rodačka z Plzně. A co na to sousedi? „Málokdo ví, že to jsou rány z pistole.“ Pomalu už se rýsuje také její plán na příští rok. „Zatím to vypadá, že pojedu na závody Světového poháru do USA, pak Chorvatska a Německa.“</span>

<span><span>Kromě trénování však stíhá i přípravu na vánoční svátky. „Cukroví už mám hotové. Letos jsem dělala čtyři druhy, další bude péct manželova maminka. Největší radost mám z perníčků, které jsem i sama nazdobila,“ pochlubila se. Štědrý den stráví s manželem. Já všechno připravím a on pak usmaží kapra. A dodržování zvyků? Posloucháme koledy a asi zavedeme rozkrajování jablíček,“ uzavřela úspěšná střelkyně.</span></span>

Reklama

Související témata: