Hlavní obsah

VIDEO: Večer gladiátorů K-1 v Praze vyhrál Čech

PRAHA

Večer plný dramatických soubojů a ostrých úderů, které by obyčejného smrtelníka asi na nějaký čas vyřadily z provozu, takové bylo sobotní galapředstavení bojovníků K-1 v pražské O2 Areně. Diváky navíc nadchl fakt, že finále soutěže K-1 ColliZion patřilo českému borci Romanu Kleiblovi.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Už počtvrté se souboje K-1 uskutečnily v pražské O2 Areně, kde nechyběla známá jména tohoto sportu ze světa, ale ani domácí špička. V Praze byly hvězdy K-1 MAX Artur Kyšenko či Albert Kraus nebo např. slovenská elita Vlado Moravčík a Jan Mazúr.

Letošní kvalifikace určila osmičku bojovníků, kteří se pak poměřili v pražském ringu a utkali se o prvenství. Do samotného finále se probili Mladen Brestovac právě s Kleiblem a jejich duel se protáhl až do pěti kol. Vedle tří standardních kol se dvakrát nastavovalo. Až v pátém rozhodujícím kole se českému borci povedlo převážit misku vyrovnaných vah na svou stranu.

Pro Kleibla je to velmi cenný úspěch, zvlášť když v Praze zápasil třeba právě hvězdný Nizozemec Kraus, známý ve světě bojových sportů jako Hurikán, který už smetl řadu soupeřů a během sedmi let v ringu nasbíral spoustu úspěchů, mezi nimiž nechybí ani titul mistra světa.

S nápadem na K-1 přišel před šestnácti lety Japonec Kazujoši Iši a ukončil tak neustálé dohady o tom, který plnokontaktní sport má navrch. V rámci K-1 přitom určil strohá a přísná pravidla, aby byla maximálně srozumitelná všem divákům. Ti tak zcela jasně ví, který z bojovníků je ten nejlepší. Nezáleží přitom na tom, jaký bojový styl používá. K-1 je často označována za vůbec nejtvrdší sport na světě.

Reklama

Související témata: