Hlavní obsah

Čeští ragbisté zdolali v mrazu Hongkong

PRAHA

Výhrou 17:5 skončil středeční přípravný zápas českých ragbistů s reprezentací Hongkongu. Za mrazivého počasí v pražském Edenu byli domácí především důraznější v zakončení. Utkání bylo rozlučkou s národním týmem pro šestici českých hráčů: Jana Macháčka, Ladislava Vondráška, Antonína Brabce, Jana Oswalda, Pavla Syrového a Jana Žílu.

Článek

Domácí začali zápas skvěle. Ihned po výkopu se dostal k míči Okleštěk a k radosti přibližně dvou tisícovek diváků položil úvodní pětku. Z dobré pozice poté přidal z následného kopu další dva body Vokrouhlík.

Hosté hrající více útokem se postupně začali přesouvat na českou polovinu. Dva trestné kopy po nedovolených zákrocích nabídli domácí reprezentanti Paneloovi. Nejprve téměř z poloviny nedokopl a v desáté minutě neuspěl ani z ideální šance z 22 metrů.

Další parádní moment nabídl divákům Vokrouhlík, který překopem našel na levém křídle volného Michala Jirmana a ten nabídnutou šanci využil. Položil druhou pětku, po níž byl Vokrouhlík opět úspěšný z kopu.

I po přestávce byli domácí ragbisté více na polovině soupeře a po hezké akci měl blízko k položení další pětky Kodera, ale soupeři jej zastavili metr před čarou. Naopak po individuální akci hosté snížili pětkou Rabyho. Poslední slovo měli domácí hráči, když v 74. minutě proměnil trestný kop Vokrouhlík a stanovil konečný výsledek.

"Jdeme krůček po krůčku. Bylo tam pár záblesků, které byly velmi hezké, ale bylo to z naší strany jako na houpačce," řekl po utkání český trenér Martin Kafka. "Střídali jsme velmi dobré momenty s hroznými. Na jednu stranu hezké akce, ale plno taktických chyb, které ani nepatří do seniorského ragby. Proto jsem se rozčiloval. Stojí nás to moc sil a navíc umožňujeme soupeři dostávat se do nebezpečných situací," uvedl kouč.

Reklama

Související témata: