Hlavní obsah

Vítězka Sáblíková měla na sobě šaty poprvé v životě

PRAHA

V elegantních černých šatech ke kolenům byla Martina Sáblíková dekorována za královnu českého sportu pro rok 2009. „Šaty mám na sobě snad poprvé v životě. Pořád se o mně říká, že chodím oblečená jako kluk, tak jsem se rozhodla pro změnu a vybrala si hned na druhý pokus,“ usmála se.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Rychlobruslařka Martina Sáblíková s korunou pro královnu českého sportu.

Článek

Trofej ji na pódium pražského hotelu Hilton přinesla mladší reprezentační kolegyně Karolina Erbanová a gratulovala také nejúspěšnější česká olympionička Věra Čáslavská, jež sklidila veliké ovace zaplněného sálu. „Přeju kuráž, to budete potřebovat,“ řekla Sáblíkové směrem k Vancouveru.

Kolegové z branže s originálními dárky blahopřáli i dalším přítomným sportovcům z elitní desítky 51. ročníku ankety. Barbora Špotáková si tak odnesla oštěp své slavné předchůdkyně Zátopkové a Josef Váňa se dočkal omluvy dostihového experta Thiemera za odsuzující prognózu v televizním studiu před Velkou pardubickou. „Trochu se z toho aplausu začínám potit,“ špitl při potlesku vstoje 57letý žokej.

Kreuziger získal příslib adrenalinového svezení v Charouzově závodním autě, Berdych dostal soutěžní rukavice od rallyového jezdce Pecha. Štěpánka trénujícího na Floridě zastoupil jeho otec. Tenista ale poděkoval z předtočené ukázky, podobně jako v úterý v Itálii ještě závodící Kraus a po zranění se zotavující Záhrobská.

V sále chyběli i marod Bauer a kvůli fotbalovým povinnostem Čech. Jako sportovní legenda byla oceněna 78letá Ája Vrzáňová. „Je to pro mne neuvěřitelně krásné,“ řekla dojatá krasobruslařka, která si jako dárek odnesla raketu tenistky Mandlíkové.

Reklama