Hlavní obsah

Boxerský souboj mezi Pacquiaem a Mayweatherem byl zrušen

LAS VEGAS

Jeden z nejočekávanějších soubojů v profesionálním boxerském ringu mezi Mannym Pacquiaem a Floydem Mayweatherem byl definitivně zrušen. Oznámil to Filipíncův manažer Bob Arum. Obě strany se nebyly schopny dohodnout na podmínkách dopingových testů.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Manny Pacquiao

Článek

Duel, plánovaný původně na 13. března v Las Vegas, měl přitom oběma boxerům vynést dohromady zhruba 40 milionů dolarů. Tým asijského boxera ale nepřistoupil na požadavek soupeře podrobit se před zápasem krevním testům podle pravidel světové organizace WADA.

Filipínský boxer, jehož Mayweatherův trenér a otec Floyd Mayweather senior nedávno obvinil z užívání zakázaných látek, souhlasil s odběry krve před první oficiální tiskovou konferencí a po zápase. Protože mu prý ale nedělají dobře a mohou narušit přípravu, nepřistoupil na možnost odběrů v období třiceti dnů před duelem.

V Las Vegas se mělo boxovat o Pacquiaův titul organizace WBO ve welterové váze. Filipínec se stal letos prvním boxerem světa, který se stal šampiónem v sedmi různých vahách. Mayweather získal mistrovský pás v pěti kategoriích.

Pacquiao by se i tak měl v lasvegasském ringu 13. března objevit, jeho náhradním soupeřem bude jiný Američan Paul Malignaggi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články