Hlavní obsah

Uprchlý maďarský zápasník Farkas byl dopaden v Andoře

Maďarský olympijský vítěz v zápase z roku 1992 Peter Farkas byl rok po svém útěku od soudu dopaden v Andoře. Bývalý úspěšný sportovec byl vloni v listopadu odsouzen k pěti letům vězení kvůli pěstování marihuany. Z budovy soudu se mu ale v den rozsudku podařilo uprchnout spolu s bratrem a od té doby byl na něj vydán mezinárodní zatykač. O jeho zatčení v neděli informovala agentura MTI s odkazem na maďarskou policii.

Článek

Farkas získal pro Maďarsko zlatou olympijskou medaili před sedmnácti lety na olympijských hrách v Barceloně v řecko-římském zápase v kategorii do 82 kilogramů. V posledních letech se však o něm mluvilo především v souvislosti s drogami. V roce 2004 byl zatčen, když policie objevila na pozemcích jeho rodiny plantáže marihuany.

Trestu se až dosud úspěšně vyhýbal. V soudní síni před 13 měsíci nejprve využil předstíraných žaludečních problémů jeho bratr Karoly, jenž byl odsouzen na šest let, a z toalety uprchl. Během další přestávky oklamal stráže i Peter. Nedávno byl Farkasův trest v nepřítomnosti navýšen na sedm let.

Reklama

Související témata: