Hlavní obsah

Společně se Sáblíkovou se na ME představí Erbanová a Sáblík

PRAHA

Společně s českou rychlobruslařskou hvězdou Martinou Sáblíkovou se v závěru příštího týdne na mistrovství Evropy ve vícebojích představí Karolína Erbanová a bratr nejlepší české sportovkyně loňského roku Martin Sáblík. Generálka na olympijské hry ve Vancouveru se v Hamaru uskuteční 9. a 10. ledna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařky Martina Sáblíková (vpravo) a Karolína Erbanová se představí na mistrovství Evropy ve vícebojích

Článek

"Každý z nich bude mít v Norsku trochu jinou pozici, ale každý takový úkol, na jehož plnění se já budu hodně těšit," řekl trenér Petr Novák na oficiálních internetových stránkách Sáblíkové a NowiS týmu.

Zatímco Sáblíková bude bojovat o medaili, zbývající dva členové výpravy budou hlavně sbírat zkušenosti. Například Erbanová se bude snažit potvrdit své výborné výkony na kratších tratích 500 a 1000 metrů. "Karolína je sice mladá, ale mezi staršími soupeřkami se prala i před rokem, takže není bez zkušeností," uvedl Novák na adresu loni celkově osmnácté ženy.

Čeští rychlobruslaři se momentálně připravují v italském Collalbu, kde se v roce 2007 stala Sáblíková evropskou šampiónkou ve víceboji. Od té doby na stupních vítězů nechyběla, dvakrát byla třetí. Loni se stala ve víceboji překvapivou mistryní světa.

Reklama

Související témata: