Hlavní obsah

Play-off zámořské NFL bude bez obhájce titulu, Pittsburghu nepomohla ani výhra v Miami

NEW YORK/PRAHA

Překvapivě bez obhájce titulu odstartuje play-off zámořské ligy amerického fotbalu NFL. Pittsburgh Steelers sice vyhráli v Miami 30:24, přesto se do vyřazovacích bojů neprobojovali. Rozhodla o tom vítězství Baltimore, Houstonu a New Yorku Jets.

Foto: Gene Puskar, ČTK/AP

Zamyšlený rozehrávač Pittsburghu Steelers Ben Roethlisberger

Článek

Steelers sice zahájili sezónu úspěšně, v jejím závěru ale přišla série porážek, která svěřence trenéra Tomlina srazila z postupových pozic. Nepomohly ani tři výhry na závěr, stejně jako v roce 2006 tak triumf v Super Bowlu vystřídalo zklamání z nepostupu do play-off.

Pittsburgh nejprve porazil Green Bay, poté touchdownem v poslední minutě vyhrál zápas v Baltimore a na závěr základní části udolal Miami. Citelně mu chyběla zraněná opora defenzíva Troy Polamalu.

Oceláři, které k loňskému triumfu dovedla precizní obrana, o postup bojovali. Jejich tvrdost pocítili na vlastní kůži oba rozehrávači Miami. Nejprve do druhého poločasu pro zranění oka nenastoupil Chad Henne, náhradníka Pata Whitea sestřelil cornerback Ike Taylor. Po srážce helmami byl White z hřiště odvezen na nosítkách.

Již tento víkend začíná play-off, nejlepší dva celky z obou konferencí mají volno. V AF se utká New York Jets s Cincinnati a Baltimore s New Englandem, v NFC pak Philadelphia s Dallasem a Green Bay s Arizonou.

Reklama