Hlavní obsah

Sáblíková a spol. se v Hamaru vyrovnává s velkým mrazem

Kruté mrazy přivítaly české rychlobruslaře v Hamaru, kde se o víkendu uskuteční mistrovství Evropy ve vícebojích. V norském středisku, kde ve středu teploty klesly na minus 30 stupňů Celsia, bude Martina Sáblíková bojovat o svou čtvrtou medaili z kontinentálního šampionátu.

Foto: Terje Bendiksby, ČTK/AP

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

"V úterý jsme radši z tréninku v hale do hotelu jeli taxíkem. V takovém mrazu chodit venku by bylo riziko," řekl ČTK trenér Petr Novák. Česká výprava, ve které jsou i Karolína Erbanová a Milan Sáblík, se do Hamaru přesunula v pondělí z italského Collalba, kde trénovala v minulých dnech.

Podle nejlepší české sportovkyně loňského roku je norská zima malebná, ale nepříjemná. "Je tu i hodně sněhu, takže to vypadá pěkně. Takovou zimu jsem ale ještě nikde nezažila," přiznala Sáblíková, jež se připravuje na to, že bude hůře. V nedalekém Lillehammeru totiž meteorologové naměřili až -42 stupňů Celsia.

Nepřízeň počasí přidělává starosti pořadatelům evropského šampionátu. V hale postavené pro olympijské hry v roce 1994 je totiž chladno. "Myslím, že budou mít problémy halu pro závody ohřát," předpokládá Novák, který si jinak pochvaluje zdravotní stav svých svěřenců. "Asi je to divné, ale jsme v pořádku," usmál se trenér.

Reklama