Hlavní obsah

Pákistánští pozemní hokejisté dostali trest za objímání ženy

PÁKISTÁN

Pákistánský svaz potrestal tři členy reprezentace v pozemním hokeji za to, že se při turnaji v Argentině objímali s jednou z organizátorek. Trenér Ali Chán, manažer Asif Badžwa a hráč Rehan Butt musejí podle agentury AP zaplatit pokutu 200 000 rupií (asi 43 tisíc korun).

Článek

"Objímání žen do naší společnosti nepatří," prohlásil Džamšed Dastí z parlamentní komise pro sport. "Žijeme v islámské zemi, máme vlastní kulturu a tradice, které by měly být dodržovány i v zahraničí. My si nepodáváme ruce s členy zahraničních delegací, a oni si klidně objímají ženu," přidala členka komise Nasím Achtan Čaudhryová.

Hráč a funkcionáři byli potrestání poté, co se na internetu objevily fotografie z oficiálního večírku pro účastníky po skončení turnaje, kde objímají jednu z organizátorek. "Požádala nás o pár společných fotek. Ale souhlasím, že některé se nemusely komisi líbit," uvedl Chán.

Ten stejně jako Badžwa musí zaplatit 50 000 rupií. Buttovi původně hrozilo vyloučení z národního týmu, nakonec však vyvázl z pokutou 100 000 rupií.

Pákistán ve finále prohrál 2:4 s Novým Zélandem. Přišel tak o místo v prestižním turnaji Trofej šampiónů.

Reklama