Hlavní obsah

Čínský stolní tenista nevěděl, že se oženil. Teď se musí rozvést

PEKING

Čínští funkcionáři vyzvali stolního tenistu Ma Lina, aby se rozvedl, jinak prý bude jeho kariéra v ohrožení. Trojnásobný olympijský vítěz přitom ani nevěděl, že je pět let ženatý s málo známou herečkou Čan Ning-i.

Článek

"Dal jsem mu ultimátum," řekl trenér čínské reprezentace Liou Kuo-liang. "Pokud to nevyřídí do dubna, kdy začne tréninkový kemp, jeho kariéra bude v troskách," dodal. "Problémy v soukromí totiž ovlivňují i největší sportovce, jako je například Tiger Woods. Ti pak přerušují kariéru a já nechci, aby se něco takového stalo Ma Linovi," uvedl.

Čínští funkcionáři nezasahují do Ma Linova osobního života poprvé. V roce 2004 vyloučili z reprezentace hráčku Paj Jang kvůli spekulacím, že je jeho přítelkyní.

Manželství devětadvacetiletého stolního tenisty vyšlo najevo loni říjnu, kdy Ma Lin podal žádost o rozvod. Prý vůbec nevěděl, že se oženil, protože se s Čan Ning-i jen nechali zapsat na úřadě. "Myslel jsem, že bez svatební hostiny není manželství oficiální. Že samotná registrace nic neznamená," citovala Ma Lina agentura Reuters.

Reklama

Související témata: