Hlavní obsah

Dopingová hříšnice Hütthalerová uvažuje, že bude závodit za Česko

INNSBRUCK

Česká triatlonová reprezentace by se mohla dočkat nečekané posily. Přestup k českým barvám podle agentury APA zvažuje Rakušanka Lisa Hütthalerová, která ve své zemi proslula dopingovou aférou, po níž začala proti podpůrným prostředkům sama bojovat. Ke změně ji prý vedou neshody s reprezentačními trenéry.

Článek

Šestadvacetiletá rodačka z Vídně přiznala v rozhovoru pro deník Tiroler Tageszeitung, že o změně občanství uvažuje. Ve hře je prý možnost, že by nastupovala v českých nebo slovenských barvách. Jak konkrétně si svůj přestup představuje, zatím není známo.

Dvojnásobná mistryně Evropy do 23 let v duatlonu si od roku 2008 odpykávala osmnáctiměsíční trest za užívání krevního dopingu EPO, za snahu o ovlivnění B-vzorku navíc dostala pětiměsíční podmíněný trest i od civilního soudu. Po odhalení dopingu ale začala s národní protidopingovou organizací NADA aktivně spolupracovat a otevřeně do médií hovořila i o lidech, kteří jí doping podávali.

I když se původně už k závodění vrátit nechtěla, vloni na podzim si po odpykání trestu zaběhla maraton v New Yorku a 18. místo ji povzbudilo k návratu. Vrátit se chce i do Světového poháru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články