Hlavní obsah

Basketbalisty čeká v divizi B i derby se Slovenskem

Čeští basketbalisté v divizi B mistrovství Evropy narazí v prestižním derby na Slovensko vedené českým trenérem Františkem Rónem. Dalšími soupeři ve skupině C jsou Kypr a Švýcarsko. Rozhodl o tom sobotní los v německém Freisingu. Kvalifikační boje se odehrají letos v srpnu, termínová listina zatím není známa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Pumprla (v bílém) v souboji s Maďarem Bódim

Článek

V divizi B se objeví třináct národních týmů a postup mezi elitu si vybojují dva nejlepší výběry. Čeští reprezentanti z elitní evropské divize sestoupili loni v létě, když nezvládli souboje v baráži. Trenéra Michala Ježdíka poté nahradil nový reprezentační lodivod Pavel Budínský, který zároveň koučuje v nejvyšší soutěži i Děčín.

Cesta z evropské skupiny B však může být velmi trnitá, což si uvědomují i hráči samotní. Do souboje o návrat do první divize postoupí vítězové tří skupin a mužstvo s nejlepší bilancí na druhém místě. Tato čtyři mužstva se pak seřadí v miniskupině podle úspěšnosti z první fáze soutěže, první celek narazí na čtvrtý a druhý na třetí. Vítězové těchto soubojů si pak zajistí postup do evropské divize A.

Reklama