Hlavní obsah

Squashista Koukal prohrál na turnaji PSA v USA až ve finále

SALT LAKE CITY

Squashista Jan Koukal měl na dosah třetí titul na turnaji PSA v řadě. Po výhrách na konci minulého roku v Praze a v Bratislavě postoupil nejlepší český hráč do finále i v Salt Lake City, ale titul mu vzal Cezar Salazar. Mexický hráč Koukala porazil po velké bitvě až 3:2 na sety.

Článek

"Bohužel v semifinále jsem si natáhl sval a finále jsem odehrál téměř na jedné noze. Můj pohyb byl hodně limitovaný. I tak chybělo málo," uvedl Koukal pro ČTK. "Teď nemůžu skoro chodit, ale musím se dát rychle dohromady, protože ve čtvrtek mám další turnaj v Calgary a ještě mě čekají celkem čtyři," dodal.

Druhý nasazený Koukal neměl cestou do finále turnaje Zantrex-3 Open, dotovaného částkou 10 000 dolarů, větší problémy. Ztratil jen jeden set hned v prvním kole, ale čtvrtfinále i semifinále vyhrál jistě.

V duelu o titul s turnajovou pětkou Salazarem nezačal český hráč dobře a první dva sety ztratil. Ve třetím naopak povolil soupeři jen dva body a čtvrtý získal po boji, jenomže v pátém zápas ztratil.

"Byl to nejlepší squash, který se v Utahu hrál," pochvalovali si na stránkách turnaje pořadatelé finále, které trvalo hodinu a dvaadvacet minut.

Squashový turnaj Zantrex-3 Open, soutěž profesionálního okruhu PSA v Salt Lake City (dotace 10 000 dolarů):
Finále:
Salazar (5-Mex.) - Koukal (2-ČR) 3:2 (9, 8, -2, -10, 8).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články