Hlavní obsah

I judista Krpálek prohrál na Masters v prvním kole

SUWON

Devatenáctiletý judista Lukáš Krpálek na prestižním turnaji Masters nepřekročil práh prvního kola a po prohře s úřadujícím mistrem Evropy Rusem Tagirem Chajbulajevem pro něj soutěž v kategorii do 100 kilogramů skončila.

Článek

Dvojnásobný juniorský mistr světa v korejském Suwonu v neděli napodobil reprezentačního kolegu Pavla Petřikova, který se v sobotu rozloučil také po nezdaru v prvním kole. Na Masters startuje šestnáct nejlepších judistů z každé váhové kategorie.

Krpálek v prosinci zazářil na Grand Slamu v Tokiu třetím místem, čímž se kvalifikoval na Masters. Souboj s Chajbulajevem mu ale nevyšel. Před polovinou zápasu prohrával poté, co soupeř získal juko. Pak byl Krpálek napomínán za pasivitu, a když se v závěru pokoušel souboj zvrátit, získal Chajbulajev šest vteřin před koncem další juko, čímž si pojistil postup.

Chajbulajev pak prohrál ve druhém kole. Váhu do 100 kilogramů opanoval Japonec Takamasa Anai, třetí z loňského mistrovství světa, který na Grand Slamu v Tokiu v polovině prosince porazil Krpálka.

Reklama

Související témata: