Hlavní obsah

Australští střelci i Matt Emmons fandili hokejistům Plzně

PRAHA/PLZEŇ

Hokejisté Plzně měli v úterý večer v utkání s Vítkovicemi (4:1) vydatnou palebnou sílu nejen na ledě, ale i v hledišti. Fandilo jim deset australských sportovních střelců, jejich trenér, bývalý mistr světa Petr Kůrka a současná světová střelecká jednička, jeho zeť Matthew Emmons z USA.

Článek

„Matt hokej samozřejmě zná, a když jsme v Plzni, tak na něj chodíme. Australané viděli hokej naživo poprvé a moc se jim to líbilo. Takovou bouřlivou atmosféru také neznají. Ani na ragby u nich není takový kotel, jaký dokáží vytvořit plzeňští fanoušci. Byli nadšení a fandili s námi Plzni. Rychle pochopili, co je smyslem hokeje a radovali se z plzeňských gólů. To já měl s pochopením kriketu větší problémy a koukat na něj je oproti hokeji děsná nuda,“ řekl pro Sport.cz Petr Kůrka.

Se svými svěřenci absolvoval o víkendu Velkou cenu Plzně ve vzduchových zbraních a chystá se koncem měsíce i na největší evropský závod, kterým bude GP Mnichova. „Trénujeme v Plzni a jezdíme i do Mnichova, což není tak daleko. Kluci ochutnali i plzeňské pivo a trochu jsme oslavili moje roční působení u týmu. Australané nejsou vyloženě střelecký národ, ale tři si tu vytvořili osobní rekord a krůček po krůčku jdou výkonnostně nahoru, z čehož mám radost, protože práce pak má smysl," pochvaloval si Kůrka.

"Po závodě v Mnichově se vracíme do Austrálie, kam za námi přiletí v březnu dcera Kateřina a zeť Matt. Do Evropy přiletíme v červnu na Světový pohár v Bělehradu, a pak uvidíme, jestli zůstaneme až do červencového mistrovství světa v Mnichově,“ dodal Kůrka.

Kateřina zastrašila soupeřky

Kateřina Emmons zůstala v pátek pouhých 0,6 bodu za světovým rekordem a suverénně „pobila“ svoje evropské soupeřky. V sobotu už nestřílela... „Důvod je jednoduchý. Soupeřky byly zvědavé, jak na tom Kateřina po mateřské dovolené je. Tak jim ukázala, že skvěle. Nemá však ještě dost fyzických sil ani psychické energie na dva velké závody těsně za sebou. V sobotu by logicky asi nestřílela tak dobře. Nechtěli jsme kazit ten ,zastrašovací´ dojem z pátku, tak se rozhodla nestřílet a věnovala se malé Julince," vyprávěl dál Kůrka.

"Od pondělí už trénuje naplno a je na tom opravdu dobře. V Mnichově koncem ledna určitě odvede dobrou práci, a pak se kvalitně připraví na mistrovství světa,“ dodal otec a trenér zároveň.

Reklama