Hlavní obsah

ČOV bude letos hospodařit s rozpočtem 116,25 miliónu korun

PRAHA

Český olympijský výbor bude v letošním roce hospodařit s rozpočtem ve výši 116,25 miliónu korun. Momentálně však jde o provizorní dokument, který ve čtvrtek v Praze vzalo na vědomí plénum olympijského hnutí, jež schvalovalo nominaci na hry ve Vancouveru. Definitivně by měl být rozpočet schválen v dubnu.

Článek

"Jedná se o rozpočet se schodkem ve výši 5,8 miliónu korun, který budeme krýt ze svých příjmů," řekl první místopředseda ČOV Jiří Kejval. Ten letošní rozpočet i jednotlivé kapitoly porovnával s rokem 2006, kdy se konaly předchozí zimní olympijské hry v Turíně. Tehdy ČOV hospodařil se sumou 102 miliónů korun. Současnou kalkulaci již schválila ekonomická komise olympijského hnutí i výkonný výbor.

Největší část rozpočtu tvoří příspěvky jednotlivým svazům (51 miliónů korun) a náklady na olympiádu ve Vancouveru (31 miliónů). "Jede tam rekordní výprava a každá legrace něco stojí. Oproti Turínu byly náklady navýšeny o 8,5 miliónu korun. Nejsou ale konečné, některé náklady se platily již v roce předešlém," uvedl Kejval.

Schodek rozpočetu, který stejně jako v minulém roce nepočítá s příjmem od Sazky, by ještě mohl upravit případný úspěch hokejové reprezentace ve Vancouveru. V tom případě by totiž reprezentační tým získal prémii deset milionů korun. Momentálně přitom ČOV kalkuluje s tím, že na prémiích souhrnně vyplatí osm milionů.

"Byla by to pro nás rána, ale já jim přeju, aby uspěli. Po Naganu prémii zaplatil jeden z našich partnerů a věřím, že by to dopadlo stejně i teď," dodal Kejval.

Reklama

Související témata: