Hlavní obsah

České moderní gymnastky se zaměří na seriál závodů Grand Prix

BRNO

Účast v seriálu soutěží Grand Prix, který začne za měsíc úvodním dílem v Moskvě, bude v letošní sezoně prioritou českých moderních gymnastek. Předposlední osmou zastávkou Grand Prix bude 15. a 16. října závod v Brně. Úzkou domácí špičku opustila loňská trojnásobná mistryně republiky Iva Mendlíková, která ze studijních důvodů zanechala aktivní činnosti.

Článek

České moderní gymnastky se připravují i na mistrovství Evropy ve společných skladbách, které se uskuteční společně s juniorským šampionátem jednotlivkyň od 15. do 18. dubna v Brémách. Mistrovství světa je na programu od 20. do 26. září v Moskvě.

"Účast na zahraničních závodech jsme museli z ekonomických důvodů zredukovat. Proto ze Světových pohárů dáme přednost pouze některým akcím, které budou pro nás dostupné i co se týká vzdálenosti," řekla ČTK předsedkyně svazu Blanka Mlejnková.

V úvodním závodu Grand Prix v Moskvě budou startovat pouze loňská mistryně republiky ve víceboji Nela Radiměřská a v soutěži juniorek Anna Vágnerová, dcera hudebníka Karla Vágnera.

Mistrovství republiky seniorek se uskuteční 19. a 20. června v Brně, juniorky budou bojovat o tituly 29. května v Praze. Zatím ještě není rozhodnuto, kde se uskuteční 27. listopadu mistrovství republiky ve společných skladbách. O pořadatelství se ucházejí Přerov a Třebíč.

Reklama