Hlavní obsah

Krátký program krasobruslařek patřil Kostnerové, Češka Boček vypadla

Dvojnásobná evropská šampionka Carolina Kostnerová vyhrála krátký program žen na mistrovství Evropy. Italská krasobruslařka za páteční vystoupení v Tallinnu získala 65,80 bodu a v sobotních volných jízdách bude odrážet útok Finek Kiiry Korpiové a Laury Lepistövé, které se seřadily za ní.

Článek

Česká šampionka Martina Boček, která žije a trénuje v italském Meranu, skončila sedmadvacátá a volné jízdy se odehrají bez ní. Dvaadvacetiletá krasobruslařka získala za krátký program 35,08 bodu, což je o 3,65 bodu méně než na národním mistrovství, a za postupovou dvacítkou zaostala o více než devět bodů.

Česká výprava tak měla v Tallinnu ve finálových večerech zastoupení jen v kategorii mužů, v níž se Michal Březina i Tomáš Verner umístili v první desítce.

Kostnerová, která před touto sezonou opustila Vernerovu tréninkovou skupinu a odešla do Spojených států amerických k Franku Carrollovi, předvedla v Estonsku nejlepší výkon sezony. Zatímco loni byla po krátkém programu až třetí a přišla o evropský primát, tentokrát bude na třetí zlato útočit s náskokem 1,54 bodu před Korpiovou.

Bronzová medailistka z ME 2007 se udržela v kontaktu s italskou favoritkou díky životnímu krátkému programu, osobní maximum si vylepšila o více než tři body.

Obhájkyně titulu Lepistöová se při kombinaci dotkla rukou ledu a zařadila se na průběžné třetí místo. Na Kostnerovou však ztrácí necelé tři body, což je pro volnou jízdu minimální manko.

Zklamáním skončil krátký program pro dvojnásobnou vicemistryni Evropy Sarah Meierovou. Švýcarská krasobruslařka, která loni na ME chyběla kvůli zranění, se po pokažené jízdě zařadila až na osmou pozici.

Ženy - po krátkém programu:
1. Kostnerová (It.) 65,80, 2. Korpiová 64,26, 3. Lepistöová (obě Fin.) 62,96, 4. Gedevanišviliová (Gruz.) 60,82, 5. Leonovová (Rus.) 58,26, 6. Sebestyenová (Maď.) 57,44, ...27. Boček (ČR) 35,08.

Reklama

Související témata: