Hlavní obsah

Jachtařka Šmídová bude znovu závodit s Američankou Kratzigovou

PRAHA

Česká jachtařka Lenka Šmídová obnovuje spolupráci s Američankou Elizabeth Kratzigovou. Stříbrná medailista z olympiády v Aténách 2004 v kategorii Evropa, která v červenci porodila dceru Viktorii, se s bývalou partnerkou ve dvouposádkové třídě 470 v létě vrátí k tréninku na vodě. Společně by měly na přelomu srpna a září startovat na evropském šampionátu a za dva roky by se chtěly zúčastnit olympijských her v Londýně.

Článek

Šmídová začala s Kratzigovou závodit v roce 2005 poté, co z olympijského programu vypadla třída Evropa, v níž neratovická jachtařka získala stříbro v Aténách. Před třemi lety se však musela s americkou kosatnicí rozejít, protože Kratzigová by nedostala české občanství dříve než za požadovaných pět let.

Šmídová pak neúspěšně usilovala o startu na OH v Pekingu s Veronikou Fenclovou. Her v Číně se nakonec zúčastnila s neratovickou kolegyní Lenkou Mrzílkovou, která se však nyní kvůli studijním povinnostem nemůže věnovat jachtingu naplno. Šmídová proto spojila svůj plánovaný návrat po mateřské dovolené znovu s Kratzigovou.

"V létě spolu začneme trénovat a budeme jezdit na závody. Měly bychom startovat na mistrovství Evropy v Istanbulu na konci srpna," řekla dnes Šmídová novinářům při vyhlášení ankety Jachtař roku 2009 v Praze.

Olympijská kvalifikace začala v prosinci, na přípravu na hry v Londýně má staronová posádka dva a půl roku. Kratzigová by během té doby měla konečně získat české občanství. "Doufáme, že to tak bude," uvedla Šmídová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články