Hlavní obsah

Rychlobruslařská hala ve Velkém Oseku bude, tvrdí starosta

VELKÝ OSEK

Triumf Martiny Sáblíkové na olympijských hrách může výrazně pomoci i jejímu dlouhodobému cíli, kterým je výstavba rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku na Kolínsku. Starosta obce Jiří Otta dnes ČTK řekl, že je již domluvený s investory projektu, kteří by měli vystoupit z anonymity během jara. V minulosti se objevovaly spekulace o komplikacích, které projekt za 1,5 miliardy korun provázejí.

Foto: Kevin Frayer, ČTK/AP

Zlatá Martina Sáblíková z olympiády ve Vancouveru už možná nebude muset trénovat na zamrzlých rybnících na Vysočině.

Článek

"V týdnu jsem se s partnery sešel a potvrdili mi svůj zájem. Martinin úspěch to vlastně už jen potvrdil, všechno bylo dojednané i před ním," řekl Otta. Krátce předtím s místním fanklubem výkon dvaadvacetileté rychlobruslařky bouřlivě oslavoval u televize, rychle ovšem přešel do vážného tónu.

"Asi během dubna bychom o celé věci rádi informovali veřejnost a představili konkrétní podobu projektu," prohlásil. Uvedl, že určitá část prostředků by mohla jít i od zastřešujících sportovních organizací, například od ČSTV. "Ostatní sporty snad už konečně chápou, že jedna hokejová hala reprezentaci ničím nepomůže, zatímco pro rychlobruslení by to bylo požehnání," řekl.

Česká republika nedisponuje žádnou umělou rychlobruslařskou dráhou. Sáblíková dlouho trénovala na hrbolatých rybnících, pokud nějaké na Vysočině zamrzly.

Reklama