Hlavní obsah

Prostějovské volejbalistky končí Lize mistryň, prohrály i v Pesaru

PRAHA

Volejbalistky Prostějova prohrály v odvetném zápasu prvního kola play off Ligy mistryň v italském Pesaru s domácím týmem Scavolini za pouhých 65 minut hladce 0:3. Po porážce 1:3 před týdnem v domácím utkání jsou Hanačky ze soutěže vyřazeny. Favorizovaný italský tým převyšoval své soupeřky přesnější souhrou a větším důrazem v zakončení.

Článek

Minimální teoretickou naději prostějovských volejbalistek na postup definitivně zlomily dvě smrtící sedmibodové šňůry Pesara. První výpadek potkal Hanačky hned v úvodním setu, kdy po vyrovnaném začátku vzdorovaly a vedly dokonce 16:15.

Při podání Chorvatky Senny Ušičové ale hráčky Prostějova najednou nečekaně vypadly z předcházejícího herního rytmu. Dostaly se do hlubokého útlumu, kazily lehké míče a jejich souhra ztratila přesnost. Zbytečnými chybami nabídly soupeřkám klid do koncovky, čehož zkušené Italky plně využily.

V úvodu druhého setu sice uhrály první dva body hráčky Prostějova, které ale vzápětí při podání Garzarové potkal navlas stejný sedmibodový výpadek. I když postupně Prostějovanky zpřesnily hru a bojovaly, bodovou ztrátu už dohnat nestačily.

Většinu italských útoků zakončovaly stejně jako v prvním zápase v Prostějově důrazná polská smečařka Skowroňská s Ušičovou. Prostějov se na síti opíral o své opory Spalovou a Američanky Nnamaniovou a Glassovou, v poli vynikala Tomanová. V součtu ale ani výkony těchto hráček na zvrat proti zkušenějším soupeřkám nestačily a Prostějov se opět nedostal přes hranici 18 bodů.

Reklama

Související témata: