Hlavní obsah

Luis obhájil zlato z MS v triatlonu, Frintová byla na 29. místě

Hamburk/Praha

Francouzský triatlonista Vincent Luis obhájil titul mistra světa, mezi ženami zvítězila Britka Georgia Taylorová-Brownová. Vendula Frintová obsadila v Hamburku 29. a Tereza Zimovjanová 34. místo. Na rozdíl od minulých let, kdy se o titulu rozhodovalo v sérii bodovaných závodů, zůstal letos kvůli koronavirové krizi Hamburk na seznamu dějišť šampionátu osamocen.

Foto: Heimken Axel, ČTK

Vincent Luis obhájil titul mistra světa

Článek

V Německu se bez diváků závodilo na sprinterských tratích 750 metrů plavání, 19 kilometrů na kole a pět kilometrů běhu. Jednatřicetiletý Luis ve finiši předčil o dvě sekundy Portugalce Vasca Vilacu, třetí doběhl další Francouz Leo Bergere.

Dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný olympijský vítěz Alistair Brownlee ještě po plavecké části vedl, ale na kole pak na soupeře ztratil a skončil devátý. Podobně v ženském závodu neuspěla americká obhájkyně titulu Katie Zaferesová, která byla pátá.

Za Taylorovou-Brownovou si pro další medaile doběhly Flora Duffyová z Bermud a domácí Laura Lindemannová. Frintová i Zimovjanová ztratily na vítězku přes dvě minuty. Oba šampioni i další medailisté by měli za týden dorazit do Karlových Varů na závod Světového poháru.

Reklama