Hlavní obsah

Draci Brno jsou prvními finalisty baseballové extraligy

Brno
Aktualizováno

Baseballisté Draků Brno jsou prvními finalisty extraligy. V semifinálové sérii na dva vítězné zápasy si poradili s pražskými Eagles v pátek 5:4 a o postupu rozhodli sobotní výhrou 7:5. Druhé semifinále mezi obhájci titulu Arrows Ostava a Kotlářkou Praha je vyrovnané 1:1 a rozhodne se v neděli.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Prvními finalisty baseballové extraligy jsou Draci Brno.

Článek

V pátek odpálila opora Draků Martin Schneider dva odpaly a navíc zápas doházel v roli nadhazovače. Rozhodnutí přišlo v závěrečné 9. směně, v které vítězný bod Brna zaznamenal Adam Hajtmar po sebeobětovacím odpalu Filipa Moštěka.

V druhém utkání už měli vítězové nadstavbové části Draci utkání pod kontrolou. Po čtyřech směnách vedli 6:0 a po osmi 7:1. Eagles utkání alespoň zdramatizovali i díky tříbodovému homerunu Marka Chlupa, ale už jen zkorigovali na 5:7.

„Zápas jsme měli plně pod kontrolou Přijeli jsme do Prahy v dobré pohodě, což se promítlo i do samotného utkání. Od začátku se nám dařilo, a i přes delší konec jsme tam, kde jsme chtěli být - ve finále," usmívá se zkušený Tomáš Polanský, který uklidnil tým dvoubodovým homerunem hned ve 2. směně.

Po loňském stříbru tak letos končí Eagles na 4. místě.

Souboje Arrows a Kotlářky se nesou ve znamení nadhazovačů. V prvním utkání odházel celý zápas levoruký Jan Novák z Kotlářky a zaznamenal 14 strikeautů. Za pomoci tří homerunů pražský tým v pátek vyhrál 4:3. V sobotu vyhráli obhájci titulu 3:0.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Ondřej Satoria z Arrows Ostrava.

Duel v Ostravě měli opět plně pod kontrolou startující nadhazovači Ondřej Satoria a Lukáš Ercoli, kteří pouštěli pálkaře soupeře na mety jen sporadicky. Zlom přišel v 8. směně, kdy Ercoliho vystřídal Marek Červenka vracející se do nejvyšší soutěže po třech letech. Návrat byl ale hořký - po hitu a dvou metách zdarma bez autu přenechal své místo Scottu Mulhearnovi, australskému hrajícímu kouči Pražanů. Arrows dokázali ze situace vytěžit tři body a závěr už si pohlídali. Satoria odházel celé utkání.

Nedělní rozhodující zápas se uskuteční na hřišti Kotlářky v Praze-Břevnově od 16:00.

Baseballová extraliga, semifinále - 2. zápasy:
Eagles Praha - Draci Brno 5:7, konečný stav série 0:2
Arrows Ostrava - Kotlářka Praha 3:0, stav série 1:1

Reklama