Hlavní obsah

Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje je lezec Ondra

Brno

Nejlepším sportovcem Jihomoravského kraje za rok 2019 je sportovní lezec Adam Ondra z Tesly Brno. V tradiční anketě dominoval už popáté. Týmem roku se stali brokoví střelci Komety Brno a akcí roku mistrovství Evropy horských kol v Brně. Výsledky ankety byly dnes vyhlášeny na krajském úřadu v Brně a oceněné dekoroval hejtman Bohumil Šimek.

Foto: Lukáš Bíba

Lezec Adam Ondra.

Článek

Ondra se v loňském roce stal mistrem světa, evropským šampionem a vítězem Světového poháru v lezení na obtížnost. Kvalifikoval se rovněž na olympijské hry do Tokia. V pořadí ho následovala dvojice brněnských střelců, kteří získali tituly mistrů Evropy. Druhý skončil Jiří Lipták, který soutěží v disciplíně trap, a třetí byl skeetař Jakub Tomeček.

Oba měli výrazný podíl na tom, že krajskou jedničkou v týmech se stali právě brokoví střelci Komety, mezi něž patří i Zina Hrdličková, vyhlášená Talentem roku. Nejlepším jihomoravským handicapovaným sportovcem se stal cyklista Ivo Koblasa z Favoritu Brno. Sportovcem Sympaťákem byl vyhlášen nohejbalista Lukáš Rosenberk (MNK Modřice).

Trenéry roku 2019 se na jižní Moravě stali Zdeněk Tobiáš (plavání), Luboš Adamec (sportovní střelba) a Jan Bobrovský (basketbal), mládežnickým kolektivům roku kralovali atleti Olympu Brno. Do Síně slávy vstoupili Jiřina Langová a Hana Bubníková (moderní gymnastky, známé pod dívčími jmény jako sestry Machatovy), František Konvička (basketbal) a František Mašlaň (lední hokej).

Reklama

Související témata: