Hlavní obsah

Sáblíková po sérii zlatých oslav odjela hájit vedení ve Světovém poháru

PRAHA

Týden netrénovala, přesto dvojnásobná olympijská vítězka Martina Sáblíková v pondělí odcestovala do nizozemského Heerenveenu, kde se od pátku do neděle uskuteční finále Světového poháru v rychlobruslení. Zda se však v pátek postaví na start 'trojky' a bude hájit vedení v průběžném pořadí seriálu, není momentálně jisté a rozhodne se ve středu.

Foto: Petr Horník, Právo

Martina Sáblíková

Článek

"Martina prakticky týden netrénovala, na ledě byla naposledy ve Vancouveru při pětce. Uvidíme, jak bude vypadat na ledě. Podle toho se rozhodneme," řekl trenér Petr Novák.

Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se v minulých dnech věnovala sponzorským povinnostem po olympijském úspěchu. Stihla i pokřtít knihu mapující její kariéru a zúčastnila se několika oslav zisku tří vancouverských medailí. "Únava je značná a stále vše dospává," uvedl Novák na adresu Sáblíkové.

Sáblíková by se teoreticky v Heerenveenu měla představit i příští týden, neboť v Nizozemsku se uskuteční mistrovství světa ve víceboji, na kterém by měla obhajovat titul z předešlého roku. Už při cestě z Vancouveru ale řekla, že na MS zřejmě startovat nebude.

Bez ohledu na to ale bude mít Česko na MS zastoupení. Kouč Novák počítá s tím, že se na něm představí Karolína Erbanová, kterou tento víkend čeká juniorský světový šampionát v Moskvě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články