Hlavní obsah

Ragbisté půjdou do rozhodujících zápasů o záchranu v plné síle

PRAHA

V plné síle by měli nastoupit čeští reprezentanti v ragby ke dvěma závěrečným zápasům divize 2A mistrovství Evropy. Začátkem dubna bude národní tým bojovat o udržení ve skupině v domácím prostředí s Belgií a Ukrajinou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ragby - ilustrační foto

Článek

Svěřenci trenéra Martina Kafky nejprve vyzvou 3. dubna v Edenu tým Belgie a o týden později v Říčanech vedoucí lídra skupiny Ukrajinu. V nominaci je 32 hráčů a mezi nimi nechybí prakticky nikdo z české špičky včetně Martina Jágra. Celkem třináctka nominovaných působí ve Francii. V kádru jsou i dva nováčci Vojtěch Havel z Tatry Smíchov a sedmadvacetiletý rodák z Gruzie Irakli Sulamanidze, útočník Sparty Praha.

Vedoucí Ukrajina si již těžko nechá ujít vítězství ve skupině a postup ve dvouletém cyklu šampionátu mezi evropskou elitu. Mezi zbývajícím kvartetem je však pouze dvoubodový rozdíl, takže sestupem jsou ohroženy vedle českého týmu i Polsko, Belgie a nejvíce Moldavsko. Polsko má kontě 12 bodů, o jeden méně mají Belgie a ČR a deset bodů získalo Moldavsko.

"Právě souboj s Belgií považuji z našeho pohledu za klíčový. Pokud bychom vyhráli, tak bychom si téměř jistě zajistili záchranu. V případě prohry by naše situace byla hodně složitá, protože Ukrajina je velice silná," řekl ČTK reprezentační kouč Kafka. V prvním vzájemném zápase dokázali čeští hráči před rokem v Bruselu uhrát remízu 15:15, když vedli již 12:0 a ještě minutu před koncem 15:8.

Reklama