Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel končí v Charleroi, hrát chce ale minimálně do olympiády v Londýně

PRAHA

Již dvacet sezón se pohybuje stolní tenista Petr Korbel na mezinárodní scéně. A končit zatím rozhodně nehodlá. Rád by si totiž ještě zahrál na olympijských hrách v Londýně 2012. Než však se bude moci zaobírat myšlenkami na svou šestou olympiádu, musí si najít nové angažmá. Belgický klub Charleroi, za který hraje, má totiž finanční problémy.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Petr Korbel na tiskové konferenci

Článek

Jeho statistiky jsou fascinující. Čtrnáctkrát se zúčastnil mistrovství světa, třináctkrát se představil na evropském šampionátu, pětkrát si zahrál na olympijských hrách. Na mezinárodní scéně se pohybuje už dvacátou sezónu. Doma má několik bronzových medailí z mistrovství Evropy a jednu i ze světového šampionátu. Na olympijských hrách v Atlantě 1996 skončil čtvrtý. Taková je vizitka osmatřicetiletého stolního tenisty Petra Korbela.

Kvůli poranění kolene se Petr Korbel minulý týden nemohl zúčastnit mistrovství České republiky. "Mám problémy s levým kolenem. Léčil jsem ho a nyní už to vypadá dobře. Pomalu ho začínám zatěžovat, zatím to vypadá dobře. tak snad nebudu muset podstoupit žádnou operaci. Rád bych si totiž v polovině září zahrál na evropském šampionátu, který se uskuteční v Ostravě," přiznal rodák z Havířova.

"V Belgii, kde momentálně hraju za Charleroi, jsou dost špatné podmínky. Často hrajeme na betonu, takže trpí kolena a záda. Už jsme si s klukama dokonce několikrát losovali, kdo na zápasy pojede," vysvětloval hráč, který však již brzy v jednom z nejlepších evropských klubů posledních let skončí.

Sní o akademii

"Klub má finanční problémy. Je téměř jisté, že budou muset odejít největší hvězdy," řekl Korbel, který si tak bude muset hledat nové angažmá. "Mám nějaké nabídky z Francie a Německa, tak uvidíme, jak to dopadne..."

Končit se stolním tenisem však rozhodně ještě nehodlá. "Rád bych se ještě zúčastnil olympijských her v Londýně 2012. Pak bych nejspíš skončil s reprezentací, hrát bych ale chtěl ještě dál," přiznal Korbel. A co bude dělat až definitivně ukončí kariéru?

"Rád bych měl jednou nějakou akademii. U nás je hodně talentovaných kluků. Avšak vázne tady to nejdůležitější, a to je přechod od juniorů k seniorům. A právě to by moje akademie měla změnit, pomohla by jim v přechodu k dospělým,“ uzavřel Petr Korbel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články