Hlavní obsah

Boxer Chládek je v Ústí ve finále, bude obhajovat prvenství

ÚSTÍ NAD LABEM

Nejlepší český amatérský boxer Zdeněk Chládek se na mezinárodní Velké ceně Ústí nad Labem probojoval do finále váhy do 64 kg a v sobotu bude usilovat o třetí triumf v řadě. Devatenáctiletý domácí borec po německém šampiónovi Davidu Müllerovi v pátek přesvědčivě vybodoval i nepříjemného Tunisana Hamzu Siniho.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Boxer Zdeněk Chládek

Článek

Naopak osmnáctiletý Ondřej Novotný skončil v semifinále, v kterém nestačil na mnohem zkušenějšího Gruzínce Buku Lobanidzeho. V semifinále váhy do 81 kg vypadl i Vladimír Řezníček, který nestačil na Imreho Szella z Maďarska.

Bez problémů postoupila do finále váhy do 60 kg největší hvězda mužské části ústeckého turnaje Andrej Selimov z Ruska, mistr světa z Chicaga, který si poradil se švédským soupeřem Kayou.

V letošním 41. ročníku Velké ceny Ústí poprvé boxují i ženy. V atraktivním semifinále do 60 kg Ruska Sofija Ogišavová překvapivě vysoko vybodovala hvězdu turnaje Katie Taylorovou z Irska. Ogišavová je dvojnásobnou mistryní světa ve váze do 57 kg, kvůli olympiádě v Londýně však přestoupila o váhu výše.

Jediná česká semifinalistka Jana Juránová nestačila na mnohem zkušenější Rusku Jelenu Saveljavovou. Trenér domácí boxerky hodil už v první kole do ringu ručník.

Nejúspěšnější zemí turnaje je Rusko, které má ve finále sedmi mužských vah pět zástupců a finalistky ve všech třech hmotnostních kategoriích ženské části. Finálový program Velké ceny začne v sobotu v hale na Stříbrníkách v 17:00.

Reklama