Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic a Střešovic jsou v semifinále extraligy

PRAHA

Florbalisté mistrovských Vítkovic a vítěz základní části Tatran Střešovice postoupili do semifinále extraligy. Ostravané vyhráli v třetím utkání čtvrtfinálové série v Liberci 4:2 a prošli přes Severočechy bez jediného zaváhání. Tatran vyhrál jasně na hřišti Sparty 7:4 a pěti body za tři branky a stejný počet asistencí se na tom podílel Dušan Přívara.

Článek

Vítkovice v Liberci začaly dobře a už v osmé minutě vedly po trefách Petra Kološe a Martina Vladaře 2:0. Ještě v první třetině ale snížil v přesilovce Marek Štěpánek a v 25. minutě vyrovnal Jakub Ježek.

Favorit rozhodl v závěru. V 55. minutě si připsal vítěznou trefu Lukáš Hrubý, který ještě 29 vteřin před koncem přidal v přesilovce pět na tři druhý gól.

"Hráli jsme dobře, jsem spokojený s výkonem hráčů, ale bohužel přišel zkrat v poslední třetině," litoval trenér Liberce Zdeněk Skružný, že jeho tým netrápí favorita dál a série skončila. "Byla to utrápená výhra, ale postup do semifinále je doma," pochvaloval si kouč Vítkovic Michal Deus.

Tatran dostal ve třetí minutě do vedení Přívara a od té doby Sparta marně dotahovala. Rozhodující tříbrankový náskok získal v 51. minutě Martin Richter. "Série se lámala ve druhém utkání. Dnešnímu zápasu chyběla šťáva. Vypadli jsme s velmi kvalitním soupeřem," řekl trenér Sparty Lukáš Pokorný. "Jsem spokojený s hrou na tři formace a zlepšením produktivity oproti ostatním zápasům, ale na druhou stranu jsme udělali neuvěřitelnou spoustu zásadních chyb v defenzivě," uvedl kouč Střešovic Jan Zahalka.

Chodov vyhrál na hřišti Bulldogs Brno 5:4 a dostal se do vedení 2:1 na zápasy. Pražané vedli v úvodu 2:0, ale domácí tým v průběhu utkání třikrát vyrovnal. Na trefu Jakuba Nohy z 58. minuty však už Brňané nezareagovali. Stejně tak může rozhodnout už v neděli venku Mladá Boleslav, která deklasovala v Praze SSK Future 10:1.

Reklama