Hlavní obsah

Kumaritašviliho rodina dostane peníze z pojistky organizátorů OH

VANCOUVER

Rodina tragicky zesnulého gruzínského sáňkaře Nodara Kumaritašviliho dostane finanční pomoc od organizačního výboru olympijských a paralympijských her ve Vancouveru. VANOC zaplatí nespecifikovanou sumu příbuzným závodníka, jenž zahynul v tréninku v zahajovací den her, z pojištění celé "olympijské rodiny".

Foto: Mdzinarishvili, Reuters

Pohřeb gruzínského sáňkaře Nodara Kumaritašviliho.

Článek

Organizační výbor totiž rozšířil obvyklé pojištění pro bezplatnou lékařskou péči na případ úmrtí, jež například zahrnuje návrat ostatků do země zesnulého. "Částku nebudeme s ohledem na soukromí rodiny zveřejňovat, nicméně jde o odpovídající a hodnotnou sumu," řekla deníku Vancouver Sun mluvčí VANOC Renee Smithová-Valadeová.

Podporu rodině Kumaritašviliho, jenž podlehl následkům zranění po nehodě v poslední zatáčce rychlé olympijské dráhy ve Whistleru, už bezprostředně po tragédii poskytla Mezinárodní sáňkařská federace (FIL). Ta věnovala pozůstalým 10 000 eur (255 000 korun) a navíc vypsala sbírku, do níž hodlá další částkou přispět i VANOC.

Kumaritašviliho rodina se nachází ve složité sociální situaci, neboť jí před několika lety kompletně shořel dům. Rodina svůj domov rekonstruovala převážně za pomoci svého jediného syna Nodara, nicméně stavba má podle FIL do dokončení stále daleko.

Reklama