Hlavní obsah

Sáblíková před MS ve víceboji: Dám do toho všechno, ale medaili neslibuji

Poslední závod sezóny čeká o víkendu dvojnásobnou olympijskou vítězku Martinu Sáblíkovou. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka se v nizozemském Heerenveenu představí na mistrovství světa ve víceboji. Ačkoliv je úspěšná závodnice unavená, slibuje, že opět udělá maximum. "Pojedu hlavně kvůli báječným fanouškům a samozřejmě dám do toho všechno," uvedla Sáblíková v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Jerry Lampen, Reuters

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Jak se cítíte před poslední akcí sezóny?

Zdravotně jsem v pořádku. Musím ale přiznat, že jsem moc ráda, že mistrovství světa ve víceboji je už poslední akcí sezóny.

Vy nic nevzdáváte, na co si přes velkou únavu troufáte?

Netroufám si, protože nemusím už nic dokazovat. Pojedu kvůli báječným fanouškům a samozřejmě do toho dám zase všechno. Jak to dopadne, uvidíme až na konci.

V programu je v sobotu závod na tři kilometry a v neděli na pět, není to až moc náročné ve dvou dnech?

Takhle se to běžně jezdí, jen občas to někdo roztrhá do tří dnů. Mně to ale vyhovuje. Víceboj se odvíjí od pětistovky. Když se mi povede a vydržím i ty ostatní tratě, tedy ještě patnáctistovku, může to být dobré. Ale opravdu nic neslibuji, ani medaili.

Jak na tom jsou vaše největší soupeřky?

Jak která, je to individuální. Některé toho mají plné zuby a také budou rády, když to nějak dojedou. Jiné vypadají svěže, ale uvidíme v sobotu a v neděli. To se ukáže, jak na tom která opravdu je.

Konec sezóny už počítáte na dny. Na co se nejvíc těšíte, až projedete v neděli po pětce cílem?

Na domov, odpočinek a dobroty od maminky.

Reklama