Hlavní obsah

Střelkyně Emmons ladí formu u klokanů

PRAHA/SYDNEY

Další závod po mateřské dovolené čeká úspěšnou střelkyni Kateřinu Emmons. Olympijská vítězka z Pekingu 2008 se tentokrát představí na Světovém poháru v australském Sydney, kde už se týden připravuje u svého otce Petra Kůrky.

Článek

Napilno má střelkyně Kateřina Emmons v posledních měsících. V lednu se v České republice představila na Velké ceně Plzně a poté na Grand Prix v německém Mnichově. V únoru se pak vrátila do USA, kde ji čekaly závody v Colorado Springs. A nyní už se připravuje v australském Sydney na závody Světového poháru, který se uskuteční příští týden.

"Katka s manželem Mattem a dcerkou Julinkou dorazili do Sydney minulou středu. A jedenáctiměsíční Julinka svou prozatím nejdelší trasu, ze severu USA na jihovýchod Austrálie, zvládla skvěle. Je to zdatná cestovatelka," napsal v mailu Sport.cz a Právu Petr Kůrka, otec úspěšné střelkyně, který nyní trénuje australskou reprezentaci.

"Katka s Mattem se ihned zapojili do tréninkového kempu s mými svěřenci. Julču hlídá babička, takže má Kačka naprostý klid na přípravu," uvedl dále Kůrka. "Trénujeme denně. Katka kromě vzduchovky pro zpestření zkouší i malorážku na 50 m a vypadá to, že téměř dvouletá pauza nepůjde znát," chválil svou dceru Kůrka.

"Dva dny před Světovým pohárem plánujeme aktivní volno. Nejspíš vyrazíme na nějaké procházky do Blue Mountains," prozradil bývalý úspěšný střelec. A co bude po závodech? "Kačka s rodinou zamíří k nám domů do Adelaide, kde bude dalších čtrnáct dní trénovat. Také je chci vzít na vinici, na ochutnávku výborného červeného australského vína," uzavřel Kůrka.

Světový pohár se v australském Sydney uskuteční od neděle 21. do soboty 27. března. Vzduchovka žen, v níž se představí Kateřina Emmons, je na programu v úterý 23. března.

Reklama