Hlavní obsah

Rychlobruslařka Erbanová si před šampionátem v Heerenveenu iluze nedělá

PRAHA/HEERENVEEN

Rychlobruslařka Karolína Erbanová minulý víkend zazářila na juniorském mistrovství světa v Moskvě, odkud si přivezla tři bronzové medaile. Nadcházející sobotu a neděli ji v nizozemském Heerenveenu čeká světový šampionát ve víceboji mezi seniorkami. "Budu se snažit podat optimální výkon, uvidíme, na jaké umístění to bude stačit,“ uvedla v telefonickém rozhovoru pro Sport.cz a Právo Erbanová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Rychlobruslařka Karolína Erbanová

Článek

Talentovaná rychlobruslařka Karolína Erbanová zažívá výbornou sezónu. Několikrát se dokázala prosadit na Světových pohárech, neztratila se ani na olympijských hrách, kde mile překvapila dvanáctým místem na kilometru. A skvěle si vedla i minulý víkend v Moskvě na juniorském světovém šampionátu, odkud si přivezla tři bronzové medaile.

„Cesta k medailím byla hodně těžká. Po patnáctistovce jsem byla úplně mrtvá. Na třech kilometrech jsem měla jediný cíl - udržet kontakt s Van Hemertovou, která byla v celkovém hodnocení za mnou na čtvrtém místě. Nechtěla jsem o bronz přijít. Po dojezdu jsem se chvilku bála. Na trojce, která mi zatím tolik nejde, byla Van Hemertová sice rychlejší, ale v celkovém hodnocení naštěstí zůstala za mnou,“ zavzpomínala sedmnáctiletá Erbanová.

Se sezónou je spokojená

Nyní už je však Karolína Erbanová myšlenkami u nadcházejícího víkendu. V nizozemském Heerenveenu se totiž uskuteční seniorské mistrovství světa ve víceboji. „Když už jsem si vyjela účast, byla by škoda ji nevyužít. Do Amsterdamu jsem přiletěla z Moskvy už v pondělí, od úterý v Heerenveenu trénuji. Budu se snažit podat optimální výkon, uvidíme, na jaké umístění to bude stačit. Ale nedělám si velké iluze,“ uvedla rodačka z Vrchlabí.

Před posledním závodem je Erbanová už hodně unavená, s končící sezónou je však spokojená. „Tak dlouhou a náročnou sezónu jsem ještě nikdy neabsolvovala,“ přiznala nadějná rychlobruslařka. „Musím ale říci, že jsem s ní opravdu spokojená. V sedmnácti letech jsem se dokázala prosadit mezi seniorkami. Na olympijských hrách jsem jela tři závody. A když se podívám na výsledky… Byla to pro mě velká zkušenost, kterou jinde nelze získat. A k tomu tři medaile z juniorského mistrovství světa…,“ uzavřela Karolína Erbanová.

Reklama

Související témata: